Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Έργα τέχνης με τη βοήθεια της φωτοσύνθεσης

Μπορεί οι περισσότεροι καλλιτέχνες να προτιμούν να ζωγραφίζουν τα πορτρέτα τους με τις μπογιές και τα πινέλα τους, όμως υπάρχουν και κάποιοι που εμπνέονται από τα αγαθά της φύσης για να δημιουργήσουν. Όπως για παράδειγμα, από το γρασίδι.
Το δίδυμο Heather Ackroyd και Dan Harvey από την Βρετανία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις λόγω της πρωτοποριακής τεχνικής που χρησιμοποιεί στους πίνακές του. 

Οι καλλιτέχνες που ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 1990 αξιοποιούν τη δύναμη της φωτοσύνθεσης ώστε να δημιουργήσουν φωτογραφικές εικόνες από γρασίδι, ακριβώς τη στιγμή που μεγαλώνει.Αυτό που κάνουν ουσιαστικά είναι να ελέγχουν το φως λαμπτήρων με τη χρήση συγκεκριμένων φίλτρων ώστε να φωτίσουν περισσότερο, ή λιγότερο, ορισμένα σημεία των πορτρέτων. Έτσι δημιουργούν σκιές οι οποίες βοηθούν στο να τονιστούν τα χαρακτηριστικά του εικονιζομένου.
Μέσα σε μια - δυο εβδομάδες μπορεί κανείς να δει το πράσινο να ξεφυτρώνει κυριολεκτικά από τα πρόσωπα!


Η απώλεια της φυσικής εικόνας είναι μη αναστρέψιμη με την πάροδο του χρόνου. Παρ'όλα αυτά, οι δύο καλλιτέχνες διατηρούν τους φωτογραφικούς καμβάδες τους με την αποξήρανση του γρασιδιού.
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips