Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Οι Κινέζοι αλλάζουν τον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Τα 100 εκατομμύρια θα φθάνουν οι Κινέζοι τουρίστες το 2020 σύμφωνα με εκθέσεις τουριστικών οργανισμών, αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα τροφοδοτήσει την παγκόσμια αγορά τουρισμού, καθώς οι πιο εύποροι Κινέζοι θα προγραμματίζουν ταξίδια στο εξωτερικό, αναφέρει έκθεση που συνέταξε τουριστικός οργανισμός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.Την ίδια ώρα, εκτός από την Κίνα και άλλες χώρες όπως η Ινδία και η Ιαπωνία αναμένεται να αυξήσουν τον αριθμό τουριστών τους προς το εξωτερικό, τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, τουλάχιστον 70 εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό το 2011, ενώ σε δέκα χρόνια θα φθάσουν τα 100 εκατομμύρια.

Οι ειδικοί στον τομέα του τουρισμού δίνουν έμφαση στη σημασία να υπάρχουν άνθρωποι, που εργάζονται στη τουριστική βιομηχανία, που να μιλούν Κινέζικα αλλά και να γνωρίζουν στοιχεία της κινεζικής κουζίνας και κουλτούρας.

Την ίδια ώρα, η ίδια έκθεση αναφέρει πως ανεβαίνει ο αριθμός τουριστών προς την Τουρκία από τη Μέση Ανατολή κάθε χρόνο.


Αυξάνονται εντυπωσιακά οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 4.000.000 Βρετανοί ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα, διπλάσιοι από όσους ήρθαν πέρυσι, λόγω της πτώσης των τιμών σε καταλύματα, διατροφή και διασκέδαση που επιβάλλει η οικονομική κρίση.

Με πρώτη τους επιλογή την Κεφαλλονιά, οι Βρετανοί συρρέουν στα τουριστικά γραφεία της χώρας για να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα, παρά τα συνεχή δημοσιεύματα για σοβαρή πιθανότητα κατάρρευσης της οικονομίας και εξόδου από το Ευρώ, όπως αναφέρουν σήμερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Νέα έρευνα αγοράς αποκαλύπτει ότι το ενδιαφέρον των Βρετανών είναι φέτος μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά και οι προβλέψεις λένε πως την Ελλάδα θα επισκεφτεί διπλάσιος αριθμός Αγγλων τουριστών σε σχέση με πέρσι.

Οι Βρετανοί προτιμούν βέβαια τα all-inclusive πακέτα διακοπών που προσφέρονται στα κοσμικά νησιά και μάλιστα σε 50-60% χαμηλότερες τιμές από τις περσινές. Τα τουριστικά γραφεία, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι κρατήσεις για αυτά τα πακέτα διακοπών έχουν αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αποδίδουν στην ενίσχυση της στερλίνας έναντι του ευρώ.

Σε αντίθεση με τους Γερμανούς που προέβησαν σε μαζικές ακυρώσεις των κρατήσεών τους στην Ελλάδα, λιγότερο από 2% των Βρετανών που σκοπεύουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips