Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Πιείτε όλο σας το γάλα

Βλαβερές οι συνέπειες στο περιβάλλον όταν το πετάμε.
Ισοδύναμο με χιλιάδες βλαβερά αέρια σαν αυτά που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα είναι το «αποτύπωμα» που αφήνει το γάλα που δεν καταναλώνεται, σύμφωνα με νέα έρευνα που «φωτογραφίζει» τις επιπτώσεις του επιθετικού μάρκετινγκ και των αναποτελεσματικών μεθόδων καλλιέργειας, στο περιβάλλον.Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκαναν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, 360.000 τόνοι χαμένου γάλακτος που καταλήγουν στους υπονόμους της Βρετανίας εκλύουν 100.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ποσότητα ίση με αυτή που εκπέμπουν 20.000 αυτοκίνητα.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι αν οι αναπτυγμένες χώρες μείωναν στο μισό την κατανάλωση πουλερικών, η μείωση των αερίων του θερμοκηπίου θα ισοδυναμούσε με αυτήν που θα είχαμε αν απομακρύναμε δια παντός 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα από τους δρόμους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο περιορισμός της κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων και η αντικατάσταση τους με λαχανικά, θα είχε σημαντικές θετικές επιπτώσεις σε ό,τι αφορά την εκπομπή βλαβερών αερίων ειδικά του υποξειδίου του αζώτου, το οποίο είναι 300 φορές ισχυρότερο από το διοξείδιο του άνθρακα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Dr David Reay «το να τρώει κανείς λιγότερο κρέας και να πετάει λιγότερο φαγητό στα σκουπίδια, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον περιορισμό των αερίων καθώς αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός.

Η συγκέντρωση υποξειδίου του αζώτου στην ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί δραματικά από το 1990 και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω έως το 2030 ως αποτέλεσμα της εντατιοκοποίησης της καλλιέργειας της γης.

Αυτή τη στιγμή πηγαίνει χαμένο παγκοσμίως το 30% των τροφίμων. Αν μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό, θα ήταν σαν να παίρναμε περίπου 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα από το δρόμο», κατέληξε ο καθηγητής Reay.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips