Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Huffington Post: Το ευρώ κατευθύνεται προς ολέθριο τέλος

Άρθρο στυλ «Αποκάλυψη τώρα» φιλοξενεί η αμερικανική διαδικτυακή εφημερίδα Huffington Post σχετικά με την τύχη του Ευρώ αλλά και γενικότερα για την έκβαση των ευρωπαϊκών πολιτικών επιλογών.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η αμερικανική εφημερίδα, καταγράφει με γλαφυρό τρόπο το σκληρό τέλος του ευρώ και μαζί το οικονομικό χάος που περιμένει εκατομμύρια Ευρωπαίων.«Το ευρώ όπως το ξέραμε έχει χαθεί και σύντομα στους δρόμους της Αθήνας ένα άλλο νόμισμα θα κυκλοφορεί» «η ελληνική οικονομία, μπορεί μόνο να χειροτερέψει» είναι μόνο μερικά από τα εισαγωγικά ...συμπεράσματα των αρθρογράφων, πριν προβούν σε μία δαιδαλώδη ανάλυση-σενάριο με τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για το ευρωπαϊκό μέλλον.

«Η εμπάθεια της κας Λαγκάρντ για τους Έλληνες είναι μάλλον ανεπιτυχής μιας και η όλη αποτυχία δείχνει πόσο λάθος ήταν εξ αρχής ένα κοινό νόμισμα για την Ευρώπη». Οι υπογράφοντες το άρθρο θεωρούν ανεπαρκή οποιαδήποτε επιλογή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ διαβλέπουν ως μόνη λύση την αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ και τις σταδιακές χρεοκοπίες ευρωπαϊκών κρατών. «Το σενάριο όμως αυτό θα αργήσει, μιας και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν έχουν το κουράγιο να πουν την αλήθεια στους ψηφοφόρους τους, οδηγώντας την Ευρώπη σε ολέθριες καταστάσεις, και σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι οι Έλληνες φοροφυγάδες».

«Όπως συμβαίνει πάντα σε κρίσεις, το παιχνίδι της ενοχής ξεκινάει. Όμως αυτό είναι λάθος. Το σύστημα του ευρώ ευθύνεται για την κατακόρυφη ανεργία και τη βαθιά ύφεση στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και την Ιρλανδία. Και για αυτό δεν μπορούμε να κατηγορούμε για πάντα τους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς».

Το άρθρο αναφέρεται ακόμα και στον απόηχο του τέλους του ευρώ, ο οποίος φαντάζει πολύ χειρότερος από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 μιας και η ευρωπαϊκή οικονομία αντιστοιχεί σχεδόν στο 1/3 του παγκόσμιου ΑΕΠ.

«Ήρθε η ώρα για τους Ευρωπαίους και τους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, να καταστρώσουν σχέδιο για την «αποδόμηση» της ευρωζώνης με κύριο μέλημα... τον περιορισμό του χάους».


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips