Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Η σχέση της νευροεπιστήμης με τον ρατσισμό

Η συναναστροφή μας με άτομα άλλης εθνικότητας μπορούν να ενεργοποιήσουν αντιδράσεις, οι οποίες είναι τελείως άγνωστες στο συνειδητό μας εαυτό. Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας έρευνας από επιστήμονες στα τμήματα ψυχολογίας των πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης και του Χάρβαρντ.
Η επικεφαλής της έρευνας Ελίζαμπεθ Φέλπς, αναφέρει σε συνέντευξή της στο περιοδικό “Nature” ότι περιοχές στον εγκέφαλο, όπως η αμυγδαλή, ο πλαγιοπίσθιος προμετωπιαίος φλοιός και ο πρόσθιος προσαγώγιος φλοιός, ενεργοποιούνται σε νευρολογικές εικόνες όταν κάποιος συναναστρέφεται με άτομα διαφορετικής εθνικότητας.
Αυτά τα σημεία στον εγκέφαλο είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη ρύθμιση συναισθημάτων και τη λήψη αποφάσεων. Η επιστήμονας δηλώνει ακόμα ότι και άνθρωποι με «πολιτικά ορθές» αντιλήψεις, μπορεί να έχουν ρατσιστικές προκαταλήψεις, καθώς «υπάρχει ο διαχωρισμός ανάμεσα στην συμπεριφορά ενός ανθρώπου και στις υπαινισσόμενες του προτιμήσεις.».

Για να καταλάβουμε δηλαδή η επιστήμων μας λέει να αποφεύγουμε τη συναναστροφή με άλλες εθνικότητες δηλαδή να γίνουμε ρατσιστές επειδή αν κάνουμε παρέα μπορεί να  αποκτήσουμε ρατσιστικές προκαταλήψεις...

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips