Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Ο χρόνος ίσως κυλάει ανάποδα στο Σύμπαν

Νέα θεωρία κάνει λόγο για επιβράδυνση και όχι επιτάχυνση του Κόσμου.
Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι το Σύμπαν επεκτείνεται και μάλιστα με επιτάχυνση. Υπάρχουν όμως και αντιρρήσεις στην επιστημονική κοινότητα με ορισμένους ειδικούς να αναζητούν εναλλακτικές απαντήσεις στα κοσμικά φαινόμενα.

Επιστήμονες στην Ισπανία ανέπτυξαν μια αμφιλεγόμενη θεωρία σύμφωνα με την οποία το Σύμπαν δεν επεκτείνεται επιταχυνόμενο αλλά αντίθετα η κίνηση του επιβραδύνεται. Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή το ρολόι του χρόνου θα πάψει να λειτουργεί, τα πάντα στο Σύμπαν θα πάψουν να κινούνται και όλα μέσα σε αυτό θα παγώσουν για πάντα.Η θεωρία

Ο Χοσέ Σενοβίγια, o Μαρκ Μάρς και ο Ραούλ Βέρα των πανεπιστημίων της Σαλαμάνκα και της Χώρας των Βάσκων πιστεύουν ότι ο χρόνος του Σύμπαντος τελειώνει. Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία το Σύμπαν επεκτείνεται και μάλιστα επιταχυνόμενο. Το φαινόμενο οφείλεται σε μια μυστηριώδη ενέργεια που κινεί τα κοσμικά αντικείμενα και την οποία οι επιστήμονες έχουν ονομάσει «σκοτεινή ενέργεια».

Σύμφωνα με τους τρεις ερευνητές η κίνηση του Σύμπαντος δεν επιταχύνεται αλλά αντίθετα επιβραδύνεται. Η επιβράδυνση αυτή όμως είναι τόσο μικρή ώστε δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από τον άνθρωπο. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κοσμική ενέργεια δεν υπάρχει και ότι ο χρόνος θα επιβραδύνεται συνεχώς μέχρις ότου να σταματήσει να υφίσταται. Υποστηρίζουν επίσης ότι η επιβράδυνση του χρόνου θα γίνεται ορατή σε εμάς ως συνεχής επιτάχυνση του Σύμπαντος μέχρις ότου όλα τα αντικείμενα μέσα σε αυτό θα εξαφανιστούν.

«Πιστεύουμε ότι ο χρόνος γεννήθηκε μέσα στη Μεγάλη Εκρηξη και αν ο χρόνος μπορεί να γεννηθεί μπορεί και να πεθάνει ως αποτέλεσμα της δράσης ενός αντίθετου φαινομένου. Τότε όλα θα παγώσουν για πάντα» αναφέρει ο Χοσέ Σενοβίγια. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Physical Review D».

Θοδωρής Λαΐνας στο Βήμα
..μα τι πίνουν αυτοί οι επιστήμονες..

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips