Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Γεννιόμαστε χαμογελαστοί

Γνωρίζουμε πώς να χαμογελάμε και να κλαίμε πολύ πριν γεννηθούμε. Ψυχολόγοι μελετητές της εμβρυακής ζωής απέδειξαν ότι οι κινήσεις των μυών του προσώπου αναπτύσσονται στη διάρκεια των εμβρυακών σταδίων σε ολοένα πιο σύνθετες εκφράσεις. Οι νέες παρατηρήσεις για τη συμπεριφορά του εμβρύου θα συμβάλουν στη διάγνωση της υγείας του αγέννητου βρέφους.

Η ζωή μέσα στο σώμα της μητέρας εξασφαλίζει στο αγέννητο βρέφος τροφή και προστασία. Με τον τοκετό εγκαταλείπει το γνωστό του περιβάλλον κι έρχεται σε ένα νέο κόσμο όπου το ίδιο είναι υποχρεωμένο να εκφράσει τις ανάγκες του. Παλιότερα επικρατούσε η άποψη ότι τα νεογέννητα έρχονται εντελώς απροετοίμαστα στον κόσμο – το κλάμα και το χαμόγελο θεωρούνταν τυχαίες αντιδράσεις. Νέες έρευνες της προγεννητικής συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο Durham της Βρετανίας αποκαλύπτουν ότι τα έμβρυα δεν μένουν άπραγα στο διάστημα της κύησης.Η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε την εξέλιξη των εκφράσεων του εμβρύου με διαδοχικές βιντεοσκοπήσεις και κατέληξε σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα: Οι πρώτες κινήσεις των μυών του προσώπου εμφανίζονται ήδη στην 24η εβδομάδα της κύησης και τις επόμενες εβδομάδες γίνονται όλο και πιο σύνθετες ώσπου εξελίσσονται σε πραγματικές εκφράσεις.


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips