Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Ο συγγραφέας του 18ου αιώνα συνεχίζει να γράφει υπό τους ήχους της πιανίστριας

Η μαγεία της μηχανικής.
Τα ρομπότ θεωρούνται εφευρέσεις του 20ού αιώνα, στην πραγματικότητα όμως είναι απόγονοι των «αυτόματων», μηχανών του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης που συνήθως μιμούνταν τις κινήσεις ανθρώπων και ζώων.

Ένα από αυτά τα ρετρό ρομπότ είναι Ο Συγγραφέας, ένα αυτόματο που δημιούργησε το 1774 ο Ελβετός ωρολογοποιός Πιέρ Ζακ-Ντρο (Pierre Jaquet-Droz, 1721–1790).To μηχανικό παιδί λέγεται μάλιστα ότι αποτέλεσε την έμπνευση για την πρόσφατη ταινία Hugo του Μάρτιν Σκορσέζε.

H μηχανική κούκλα των 6.000 εξαρτημάτων, καθισμένη μόνιμα στο γραφείο της, βουτάει την πένα στο μελάνι και γράφει τις φράσεις που προγραμμάτισε πριν από 200 και πλέον χρόνια ο δημιουργός του.

Ο Συγγραφέας είναι το πιο εξελιγμένο από τα τρία αυτόματα με τα οποία ο Ζακ-Ντρο εντυπωσίαζε τους βασιλείς και τους αυτοκράτορες της Ευρώπης, της Κίνας, της Ινδίας και της Ιαπωνίας.

Τα άλλα δύο είναι Ο Πιανίστας με 2.500 εξαρτήματα και Ο Σκιτσογράφος με 2.000 κομμάτια.

Ο Συγγραφέας παρουσιάζεται επί το έργον σε έκθεση του Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας στο Νοϊτσάτερ της Ελβετίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.


Newsroom ΔΟΛ  news.in.gr 
Στο 11:10 του βίντεο το ερωτικό ρολόι της εποχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips