Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Ανθρώπινες φωλιές

Στα πλαίσια του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού προγράμματος «Big Sur Spirit Garden», που τρέχει κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού, ο Καλιφορνέζος καλλιτέχνης Jayson Fann δημιουργεί τον… κήπο των ονείρων του, χτίζοντας ζεστές, ανθρώπινες φωλιές.
Αρκετά μεγάλες ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι οκτώ άτομα, προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν τη φύση εκ των έσω, με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.
  

Ο Fann συλλέγει προσεκτικά ξύλα και κλαδιά από τα δάση της περιοχής (χωρίς να βλάπτει τα δέντρα), προκειμένου να κατασκευάσει με τα χέρια του καταπληκτικές δομές που μοιάζουν με φωλιές πτηνών.

Προτιμά κλαδιά ευκαλύπτου, που είναι ευέλικτα και εύκαμπτα, και στη συνέχεια «πλέκει» το σχέδιο κάθε φωλιάς με υπομονή και επιμονή. Στο εσωτερικό τοποθετεί μαλακά υφάσματα και η δομή είναι έτοιμη να τοποθετηθεί. Μια ξύλινη σκάλα στο εξωτερικό μέρος επιτρέπει στον κόσμο να φτάσει σε όλα τα σημεία της «φωλιάς».

Οι πρωτότυπες ανθρώπινες φωλιές έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία των ακτών, ενώ ο κόσμος που επισκέπτεται την περιοχή απολαμβάνει και με το παραπάνω μια… βραχύβια διαμονή στο εσωτερικό τους.
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips