Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Το σεξ (όντως) υπνωτίζει τους άνδρες

Ο εγκέφαλός τους είναι προγραμματισμένος να «σβήνει» μετά την ερωτική πράξη.
Η τάση των ανδρών να κοιμούνται αμέσως μετά το σεξ δεν οφείλεται τελικά στο ότι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τις δικές τους ανάγκες και αδιαφορούν για τις συντρόφους τους όπως ίσως φαίνεται σε πρώτο επίπεδο. Γάλλοι ερευνητές αθωώνουν τους άνδρες αφού υποστηρίζουν ότι ο ανδρικός εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος ώστε να «σβήνει» αμέσως μετά την ερωτική πράξη.

Ο μηχανισμός

Ομάδα ερευνητών που εργάζονται σε κυβερνητικούς οργανισμούς της Γαλλίας μελέτησε την εγκεφαλική δραστηριότητα ανδρών τόσο κατά τη διάρκεια του σεξ όσο και αμέσως μετά τη λήξη του. Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν τις μεταβολές που υπάρχουν στη δραστηριότητα του εγκεφάλου των ανδρών σε κάθε φάση της ερωτικής δραστηριότητας και φυσικά μετά το τέλος της.

Διαπίστωσαν ότι ο εγκεφαλικός φλοιός, η περιοχή που ελέγχει τις συνειδητές σκέψεις, έβγαινε εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια του οργασμού. Ταυτόχρονα δύο άλλες περιοχές (η αμυγδαλή και η έλικα του προσαγωγίου) έστελναν στον υπόλοιπο εγκέφαλο μηνύματα καταστολής της σεξουαλικής επιθυμίας. Ο εγκέφαλος για να ανταποκριθεί στο αίτημα απελευθέρωνε χημικές ουσίες που προκαλούν τον ύπνο.

«Η έρευνά μας προσφέρει για πρώτη φορά στοιχεία σχετικά με το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του οργασμού. Μετά από έναν οργασμό οι άνδρες συνήθως περνούν σε φάση μη απόκρισης στα διάφορα ερωτικά ερεθίσματα για αυτό και περνά κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να έχουν και πάλι στύση. Οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζουν αυτή τη φάση ή τουλάχιστον δεν την αντιμετωπίζουν με την ίδια ισχύ και χρονική έκταση και για αυτό αναζητούν την ερωτική συνεύρεση πολύ γρήγορα ενώ την ίδια στιγμή οι σύντροφοί τους θέλουν να ξεκουραστούν» αναφέρει ο Σερζ Στολερί, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Θοδωρής Λαΐνας στο Βήμα 


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips