Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Η ζάχαρη πάνω στην πληγή τη βοηθά να κλείσει γρηγορότερα;

Η ζάχαρη βοηθά στην επούλωση των πληγών όταν την τρίψουμε πάνω τους.

Η ζάχαρη πάνω στις πληγές είναι μία παραδοσιακή αφρικάνικη μορφή θεραπείας, ενώ εφαρμόζεται σε πειραματικό στάδιο και σε βρετανικό νοσοκομείο μετά από μελέτη ενός νοσηλευτή από τη Ζιμπάμπουε.

Η μελέτη του Moses Murandu έδειξε πως η κρυσταλλική ζάχαρη σκοτώνει τα βακτήρια που εμποδίζουν την επούλωση της πληγής και προκαλούν χρόνιους πόνους.Κατά τη διάρκεια της 6μηνης μελέτης σε 21 ασθενείς, ο Murandu χρησιμοποίησε ζάχαρη σε ανοιχτές πληγές που προκλήθηκαν από την ακινησία του σώματος, σε έλκος στο πόδι και σε ακρωτηριασμένα άκρα, όταν οι πληγές δεν ανταποκρίνονταν στις συμβατικές θεραπείες.

Η ζάχαρη έχει την ιδιότητα να τραβάει το νερό που επιτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων στην πληγή. Δεν προκαλεί πόνο αλλά αντιθέτως ανακουφίζει αισθητά τον πόνο. Επιπλέον, είναι πολύ φθηνότερη ως θεραπεία από τα φάρμακα και έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Ο Murandu έλαβε έγκριση να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη ζάχαρη ως θεραπεία σε πάνω από 100 ασθενείς και δηλώνει ενθουσιασμένος που καταφέρνει να ανακουφίσει τόσους ασθενείς που πάσχουν από χρόνιους πόνους.

Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips