Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Το μητρικό γάλα περιέχει χημικά που βρίσκονται στη μαριχουάνα;

Αυτό έχει περισσότερη λογική εάν διαβάσουμε και την εξήγηση.

Τα εν λόγω χημικά ονομάζονται κανναβινοειδή. Τα κανναβινοειδή ευθύνονται για την αίσθηση λιγούρας που νιώθει κάποιος μετά την κατανάλωση μαριχουάνας και αυτό γιατί διεγείρουν την όρεξη στους ενήλικες.

Εάν έχετε δει ποτέ πως αντιδρά ένα μωρό μετά το θηλασμό, θα καταλάβετε ίσως τι εννοούμε. Ο λόγος που μετά τον θηλασμό τα μωρά παρουσιάζουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά που παρουσιάζει κάποιος που έχει καταναλώσει μαριχουάνα είναι γιατί ουσιαστικά και αυτά έχουν καταναλώσει κανναβινοειδή.
Γιατί, όμως, το μητρικό γάλα περιέχει κανναβινοειδή; Για δύο λόγους.

 

Πρώτον, βοηθά στη διέγερση της όρεξης των βρεφών, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο πως το μωρό θα καταναλώσει την απαραίτητη ποσότητα γάλακτος, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί. Δεύτερον, βοηθά στην ηρεμία και χαλάρωση του βρέφους.

Εάν δείτε ποτέ μία μητέρα να θηλάζει το μωρό της για να το ηρεμήσει όταν κλαίει ή δείτε ένα νευρικό μωρό να ηρεμεί μετά το θηλασμό, τώρα ξέρετε το γιατί.

Εντούτοις, τα βρεφικά γάλατα δεν περιέχουν κανναβινοειδή και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος όπου το μητρικό γάλα είναι κατά πολύ ανώτερο.

Πηγή: Classical Values
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips