Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Οι άγνωστοι των ονείρων μας είναι άτομα που έχουμε δει στην πραγματικότητα;

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος ευθύνεται για πολλές περίπλοκες δημιουργίες, αλλά δεν μπορεί να επινοήσει την εικόνα ανθρώπων.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι «άγνωστοι» που βλέπουμε στα όνειρά μας είναι στην πραγματικότητα άτομα που έχουμε συναντήσει έστω και μία φορά στην αληθινή μας ζωή αλλά τους έχουμε ξεχάσει, όπως για παράδειγμα άτομα από την παιδική μας ηλικία.Συνήθως πρόκειται για άτομα που έχουμε παρατηρήσει για αρκετά λεπτά και έχει συγκρατήσει ο εγκέφαλός μας, με αποτέλεσμα να εμφανίζει τους συγκεκριμένους χαρακτήρες όταν πέφτουμε για ύπνο.

Εκτός από κάποιες περιπτώσεις ακραίων ψυχολογικών διαταραχών, όλοι οι άνθρωποι ονειρευόμαστε.

Σε πρόσφατη μελέτη, φοιτητές που ξυπνούσαν στην αρχή του κάθε ονείρου αλλά μπορούσαν μετά να κοιμηθούν για 8 ώρες, ανέφεραν πως αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο να συγκεντρωθούν, ήταν ευερέθιστοι, είχαν παραισθήσεις και συμπτώματα ψύχωσης σε διάστημα τριών ημερών. Όταν τους επετράπη να βυθιστούν σε ύπνο REM, ο εγκέφαλός τους αντιστάθμισε τον χαμένο χρόνο, αυξάνοντας το ποσοστό του ύπνου τους σε κατάσταση REM.

Τα όνειρα είναι ένα παράθυρο στο υποσυνείδητο. Εντούτοις, τα όνειρά μας τις περισσότερες φορές είναι εντελώς τυχαία και χωρίς οργάνωση, ενώ τείνουμε να ξεχνούμε το 90% εξ αυτών μέσα σε διάστημα 10 λεπτών από τη στιγμή που θα ξυπνήσουμε.


Πηγή: Listverse

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips