Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

«Έξυπνη» μπαταρία μειώνει τους λογαριασμούς ρεύματος (video)

Μια νέα μπαταρία που αναμένεται να φέρει επανάσταση στην οικιακή κατανάλωση ενέργειας ανέπτυξε η ισραηλινή εταιρεία Nation-E.

Η πρωτοποριακή μπαταρία μπορεί να αποθηκεύσει, να διαχειριστείαλλά και να διανείμει ενέργεια, μειώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών.

Λειτουργώντας ως ένα αυτόνομο«έξυπνο δίκτυο», η μπαταρία αποθηκεύει ενέργεια όταν είναι φθηνή και η ζήτηση χαμηλή και την διανέμει πίσω στους χρήστες τις ώρες αιχμής.Η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «πλατφόρμα» για διάφορα οικιακά και βιομηχανικά συστήματα, συνδέοντας φωτοβολταϊκά, αισθητήρες καπνού και συστήματα ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Nation-E, Idan Udi Edri, τόνισε: «είναι μια πλατφόρμα με επίπεδο επικοινωνίας, με τεχνολογία, με εγκέφαλο που ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την ενέργεια και πώς να τη συνδέσει στο δίκτυο».

«Η αποδοτική αποθήκευση ενέργειας είναι ουσιαστικό στοιχείο των μελλοντικών ηλεκτρικών δικτύων, καθώς διασφαλίζει τη σταθερή ροή ενέργειας, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται διάφορες πηγές ενέργειας όπως ηλιακή και αιολική», προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου για την Ανάλυση της Παγκόσμιας Ασφάλειας, Gal Luft, υπογράμμισε: «αυτό που είναι καινούριο εδώ δεν είναι η μπαταρία. Οι μπαταρίες υπάρχουν εδώ και 100 χρόνια τουλάχιστον. Το καινούριο στοιχείο είναι η ικανότητα της μπαταρίας να επικοινωνεί με το δίκτυο, με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και με άλλα στοιχεία του ηλεκτρικού συστήματος».

Για να είναι αποδοτικές σε σχέση με το κόστος παραγωγής τους, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι συσκευές αποθήκευσης ενέργειας πρέπει να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 4.000 κύκλους φόρτισης και να κρατήσουν το λιγότερο μια δεκαετία.

Η ισραηλινή εταιρεία Nation-E είναι βέβαιη ότι το προϊόν της θα υπερβεί τους στόχους αυτούς, φέρνοντας επανάσταση στην κατανάλωση ενέργειας σε σπίτια και βιομηχανίες.


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips