Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Το περίεργο «οκτάγωνο» κάστρο

Το Castel del Monte (σ.σ. «Κάστρο του Αγίου») κατασκευάστηκε το 13ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Φρειδερίκο Β’ στην Απουλία της νοτιοανατολικής Ιταλίας. Δεν διαθέτει ούτε τάφρο, ούτε κάποια κινητή γέφυρα, ενώ το πιο παράδοξο όλων είναι το σπάνιο οκτάγωνο σχήμα του!
Χαρακτηρίζεται ως «το πιο συναρπαστικό κάστρο» του κόσμου εξαιτίας της μαθηματικής και αστρονομικής ακρίβειας στη διάταξη αλλά κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι η εικόνα του δεν θυμίζει σε τίποτα μεσαιωνικό κάστρο!
 Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την ακριβή χρήση του, αφού δεν αναφέρεται πουθενά ως φρούριο, ενώ αρκετοί υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιήθηκε ως κυνηγετικό περίπτερο αρχικά και αργότερα σαν φυλακή!

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα της Ιταλίας, που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών, ενώ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips