Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Ανακάλυψε κατεστραμμένες πυραμίδες μέσω Google Earth

Αφού πέρασε δέκα ολόκληρα χρόνια να μελετά το Google Earth, η Αμερικανίδα επιστήμονας Angela Micol ανακάλυψε τις πιθανές τοποθεσίες κατεστραμμένων αιγυπτιακών πυραμίδων στη λεκάνη του Νεου.

Η επίμονη αρχαιολόγος-ερευνήτρια από τη Β. Καρολίνα των ΗΠΑ κατάφερε να εντοπίσει μέσω του διαδικτύου το μέρος όπου υπήρχε πυραμίδα σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτήν της Γκίζας.Η επιστήμονας σκοπεύει τώρα να επισκεφθεί την Αίγυπτο, με σκοπό να μελετήσει και από κοντά τις τοποθεσίες που τόσο καιρό παρατηρούσε μέσω Google Earth.

Η μία τοποθεσία βρίσκεται κοντά στην πόλη Αμπού Σίντουμ και η άλλη 140 χιλιόμετρα μακριά της, και οι δύο νότια της σημερινής πρωτεύουσας.

Η ίδια, μιλώντας στο Skynews τόνισε τη σημασία των ευρημάτων της και την ανάγκη εξακρίβωσής τους, όπως και τη σημαντικότητα του μέρους, μια και όλες οι πυραμίδες για τις οποίες γνωρίζουμε είναι μόνον γύρω από το Κάιρο.

Τον περασμένο Μάιο, μία ακόμα επιστήμονας, η Αμερικανίδα αιγυπτιολόγος Dr Sarah Parcak ανακάλυψε, επίσης με τη βοήθεια του to Google Earth, άλλες 17 χαμένες πυραμίδες.

Επιπλέον, η Micol ανακάλυψε υποβρύχια πόλη στο Μεξικό, κοντά στη χερσόνησο Γιουκατάν.

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Angela Micol http://www.googleearthanomalies.com/ έχει και για την Ελλάδα

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips