Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Εντυπωσιακή περιστρεφόμενη κατοικία

O Bohumil Lhota είναι ένας 73χρονος Τσέχος μηχανικός που ασχολείται εδώ και αρκετές δεκαετίες με τις οικοδομικές κατασκευές, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας εντυπωσιακές κατοικίες για τους πελάτες του.
Μόλις το 1981 αποφάσισε να ξεκινήσει να φτιάχνει το δικό του σπίτι. Όχι, όμως, οποιοδήποτε σπίτι, ούτε ένα θα έμποιαζε με τις εκατοντάδες «συμβατικές» κατοικίες που είχε δημιουργήσει μέχρι σήμερα.»Ήθελα να ξεφύγω από τη δημιουργία ενός ακόμη κοινού σπιτιού και ήθελα να το κάνω αυτό για το δικό μου σπίτι!», λέει ο ίδιος.
Η κατασκευή κράτησε 20 ολόκληρα χρόνια και το σπίτι, που κατασκευάστηκε 100 χιλιόμετρα έξω από την Πράγα, σε μια καταπράσινη περιοχή, έχει μια σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες κατοικίες της περιοχής: Μπορεί να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του, ανάλογα με τη θέση του ήλιου και την εποχή!
Το περίφημο «Roundabout House» προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα με την περιστροφή, ενώ μπορεί άνετα να χαμηλώσει επίπεδο, εισχωρώντας στο έδαφος, όταν ο καιρός στην επιφάνεια είναι ζεστός, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενοίκους του να απολαύσουν την υπόγεια δροσιά.
Στο ανώτερο επίπεδο της κατοικίας ο Bohumil Lhota δημιούργησε τα δωμάτια, τοποθετώντας μεγάλα παράθυρα σε διάφορα σημεία, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει μια πισίνα. «Έχω χρησιμοποιήσει 100% οικολογικά υλικά και εφαρμόζω όλες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το σπίτι αποτελεί μια απόλυτα… πράσινη κατασκευή», συμπληρώνει ο μηχανικός.


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips