Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Τα μπαλκόνια του νερού

Η προτίμηση που δείχνει ο κόσμος στις ιδιωτικές πισίνες ενέπνευσε την μεξικανική αρχιτεκτονική εταιρεία DCPP να σχεδιάσει ένα 20όροφο κτίριο, που θα ονομάζεται Sky Condos.

Πρόκειται για μία… πολυκατοικία που σχεδιάστηκε για να ανεγερθεί σε μία συνοικία της Λίμα, πρωτεύουσας του Περού και διαθέτει εξωτερικές πισίνες-μπαλκόνια για τους κατοίκους της.

Η πρωτοποριακή σχεδίαση του κτιρίου περιλαμβάνει εξωτερικές πισίνες για τα διαμερίσματα που δίνουν την αίσθηση στους κατοίκους ότι κολυμπούν στον αέρα. Βέβαια, μία ταμπέλα «Απαγορεύονται οι βουτιές» φαίνεται πως είναι απαραίτητη σε κάθε διαμέρισμα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πώς αυτό το κτίριο συμβολίζει το μέλλον της αρχιτεκτονικής στη Λατινική Αμερική.
Ουρανοξύστης στην Ινδία αντικαθιστά τα μπαλκόνια με πισίνες

Ένα συγκρότημα ουρανοξυστών με το όνομα «Aquaria Grande» σχεδίασε ο αρχιτέκτονας James Law. Πρόκειται για διαφορετικούς ουρανοξύστες καθώς σε κάθε μπαλκόνι έχει τοποθετηθεί μια πισίνα.

Οι υπό κατασκευή ουρανοξύστες βρίσκονται στη Βομβάη της Ινδίας και θα αποτελούνται από 37 ορόφους, ενώ 200 διαμερίσματα «υπόσχονται» να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και πολυτελείς ανέσεις στους ιδιοκτήτες.

Στόχος του αρχιτέκτονα είναι να δημιουργήσει μια διαφορετική ατμόσφαιρα με την μακρόστενη πισίνα στην άκρη κάθε βεράντας.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο οικιστικό συγκρότημα βραβεύτηκε ως μία από τις πλέον πρωτότυπες σχεδιαστικές ιδέες στην Ινδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips