Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Το «βιάγκρα των Ιμαλαΐων»

Αφροδισιακός μύκητας πωλείται ακριβά.
Μπορεί στη φωτογραφία να μην σας γεμίζει το μάτι. Άλλωστε το Yarsagumba είναι ένας μύκητας που συλλέγεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, στο Νεπάλ. Το γεγονός όμως πως έχει θεωρηθεί αφροδισιακός του έχει προσφέρει μεγάλο κύρος και η συλλογή του αποτελεί εδώ και χρόνια πηγή εισοδήματος για τους φτωχούς κατοίκους της απομακρυσμένης περιοχής .

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά «χάνονται» μέσα στα λιβάδια κάθε χρόνο, για να μαζέψουν τον μύκητα που αναπτύσσεται σε νεκρές προνύμφες.

Ένα κιλό από το Yarsagumba μπορεί να διατεθεί προς χιλιάδες ευρώ.


Το Yarsagumba, ή αλλιώς «βιάγκρα των Ιμαλαΐων» είναι ένα μύκητας που προέρχεται από τα μουμιοποιημένα σώματα των νυχτερίδων και το εμπόριο του αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για τους φτωχούς χωρικούς, σε όλες τις χώρες γύρω από τα Ιμαλάια.


Από το κεφάλι της νεκρής προνύμφης νυχτερίδας φυτρώνει και αναπτύσσεται αυτός ο μύκητας

Δικαστήριο του Νεπάλ καταδίκασε σε θάνατο 6 άτομα , τα οποία κρίθηκαν ένοχα για τον θάνατο 7 ανδρών αφού τους πούλησαν ένα δηλητηριώδες μύκητα ως αφροδισιακό.

Δεκατρία ακόμα άτομα από το ίδιο χωριό κρίθηκαν ένοχα για συνενοχή στους φόνους και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ενός έτους ενώ 21 ακόμη κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι ένοχοι μεταφέρθηκαν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας καθώς οι συγχωριανοί τους, από την νότια επαρχία Μανάγκ, απείλησαν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips