Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Κολιέ θα προστατεύει τα πρόβατα από τους λύκους

Τον τρόπο να κρατήσουν ανέπαφα τα κοπάδια των βοσκών, ανακάλυψαν επιστήμονες.
Πιο συγκεκριμένα, Ελβετοί επιστήμονες εφηύραν μια συσκευή που αφενός διώχνει τους λύκους που επιτίθενται στα πρόβατα, αφετέρου ειδοποιεί με γραπτό μήνυμα τους βοσκούς, για την επίθεση που δέχεται το κοπάδι τους.

Για να δοκιμάσουν την ισχύ της συσκευής τους (κολιέ), οι επιστήμονες έκαναν το παρακάτω πείραμα:
λυκόσκυλα που φορούσαν φίμωτρα, επιτέθηκαν σε ένα μικρό κοπάδι προβάτων, τα οποία φορούσαν το ειδικό κολιέ με τον καρδιομετρητή, για τον έλεγχο της διακύμανσης των καρδιακών σφυγμών λόγω του στρες που προκαλεί η επίθεση των λύκων.

Oταν είδαν τον λύκο, τα πρόβατα ανέβασαν καρδιακούς παλμούς (από 60-80 έφτασαν τους 225), με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν έναν μηχανισμό, ο οποίος έστειλε ένα αρκετά ισχυρό αποκρουστικό σήμα που απομάκρυνε τον λύκο, καθώς και ένα SMS στον βοσκό.

Το φθινόπωρο ένα πρωτότυπο του κολιέ θα έχει κατασκευαστεί και εντός του 2013 θα δοκιμαστεί στην Ελβετία και τη Γαλλία, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Νορβηγία.
Πηγή: attikipress
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips