Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο διαβήτης περνά από το στομάχι

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης υποστηρίζουν ότι οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 έχουν υψηλότερα επίπεδα παθογόνων μικροοργανισμών στο στομάχι τους. 

Ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Jun Wang και η ομάδα του εξέτασαν τη μικροβιακή χλωρίδα 345 Κινέζων, εκ των οποίων οι 171 είχαν διαβήτη τύπου 2. Τα συμπεράσματα των μελετών τους δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature».
Η κυριότερη διαπίστωσή τους είναι ότι οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 έχουν ένα πολύ πιο εχθρικό μικροβιακό περιβάλλον στο πεπτικό τους σύστημα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη ανταπόκριση σε διάφορα φάρμακα.

Παρόμοιες εξετάσεις έγιναν και σε ασθενείς από τη Δανία, όπου και πάλι διαπιστώθηκε μια σημαντική ανισορροπία στη λειτουργία και τη σύνθεση της μικροβιακής τους χλωρίδας.

Ωστόσο, το μείζον ζήτημα που πρέπει να απαντηθεί σε επόμενες μελέτες είναι κατά πόσο ο διαβήτης τύπου 2 είναι αυτός που διαταράσσει τη μικροβιακή ισορροπία ή αν συμβαίνει το αντίστροφο, δεδομένου ότι στη δεύτερη περίπτωση η ανισορροπία της μικροβιακής χλωρίδας θα μπορούσε να θεωρηθεί παράγοντας πρόκλησης διαβήτη.
Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips