Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Bicymple: Άλλη αντίληψη για το ποδήλατο

Ένα concept διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο και το οποίο, κατά το σχεδιαστή του Josh Bechtel, απλουστεύει τη μορφή του ποδηλάτου.

Διαθέτει δύο πιρούνια ανάρτησης και πεντάλ που είναι συνδεδεμένα κατευθείαν στον πίσω τροχό και με την αφαίρεση της αλυσίδας ο αριθμός των κινούμενων τμημάτων μειώνεται, κάνοντας πιο «αφαιρετικό» συνολικά το σχεδιασμό. Έτσι, ίσως θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει καλύτερα και ως «διπλό μονόκυκλο».
Το πλαίσιο του, που είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, περιορίζεται σε δύο μόλις μπάρες μεταξύ των τροχών, με τα «πιρούνια» να κάθονται διαγώνια, ώστε να υπάρχει μόνο ένα μικρό κενό ανάμεσα στους δύο τροχούς που έχουν διάμετρο 29 εκατοστά.
Επιπλέον, χάρη σε αυτού του τύπου τη σχεδίαση, έχεις τη δυνατότητα να το οδηγήσεις ακόμη και με τις δύο ρόδες πλάι-πλάι (αυτή η δυνατότητα βέβαια να σημειώσουμε ότι ενεργοποιείται μόνο «ξεκλειδώνοντας» το ειδικό mode).

Για το δημιουργό του είναι ιδιαίτερα άνετο, εύκολο στην οδήγηση και πολύ απλό στη συντήρησή του. O Bechtel δεν ξεχνάει φυσικά να αναφέρει ότι το concept του «ανταποκρίνεται» καλύτερα στους ρυθμούς ζωής της πόλης ενώ μπορεί να αποθηκευτεί με μεγαλύτερη ευκολία σε διαμερίσματα.

Χάρη στον «συμπαγή» σχεδιασμό του το ποδήλατο μπορεί να αποθηκευτεί απροβλημάτιστα ακόμη και στους πιο στενούς χώρους και να συμπιεστεί σε κλιμακοστάσια, διαδρόμους, εξόδους κινδύνου ή γωνίες.

Προς το παρόν, βρίσκεται σε «prototype» μορφή, ο σχεδιαστής του όμως ελπίζει ότι συντομα θα βγει σε μαζική παραγωγή.

Περισσότερα στο bicymple.com

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips