Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Η πέτρα της Βαβυλώνας

Μελετώντας μια μοναδική συλλογή εγγράφων στην κατοχή του Νορβηγού επιχειρηματία Martin Cheyenne, βρέθηκε μια...μαύρη πέτρα, η οποία απεικονίζει ένα πρωτότυπο του Πύργου της Βαβέλ. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Andrew George του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, η επιγραφή χαράχτηκε στη στήλη περίπου το 604-562 π.Χ. Το κείμενο στην πέτρα γράφτηκε για λογαριασμό του ηγεμόνα της Βαβυλώνας, Ναβουχοδονόσορα του Β', ο οποίος κυβέρνησε περίπου 2.500 χρόνια πριν και αφηγείται την παράδοση, πώς χτίστηκε ένα ζιγκουράτ, αφιερωμένο στο θεό Etemenanki.

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ναβουχοδονόσορα του Β ο ναός ξαναχτίστηκε ακόμα μεγαλύτερος.

H αναπαράσταση δείχνει πως ήταν πριν ξεθωριάσει
Στην πέτρα απεικονίζεται επίσης μια γενική όψη ενός κτιρίου, το οποίο υποτίθεται ότι ενέπνευσε τους αρχαίους Εβραίους να γράψουν τη βιβλική ιστορία του Πύργου της Βαβέλ. Από την εικόνα μπορούμε να φανταστούμε όχι μόνο την εξωτερική εμφάνιση του πύργου, αλλά και το εσωτερικό σχέδιο.
Σχετικά:
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips