Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Ο χαμένος χρόνος των φαρμακοποιών

Καθώς περίμενα τη σειρά μου στην ουρά του φαρμακείου πρόσεξα ότι για κάθε κουτί φάρμακα ο φαρμακοποιός χρειάζεται αρκετά δευτερόλεπτα για να γράψει την δοσολογία. 

Πόσες φορές τη μέρα και για πόσες μέρες κάτι που ένας φαρμακοποιός πρέπει να το κάνει αυτό σε όλα τα χιλιάδες μικρά και μεγάλα κουτιά από φάρμακα που περνάνε από το μαγαζί του.


Χρόνος που χάνεται χωρίς λόγο και δεν είναι λίγος γιατί αν υπολογίσουμε ότι για 100 ημερήσιους πελάτες ενός τυπικού φαρμακείου με μέσο όρο 2 διαφορετικά φάρμακα καθένας τους ο φαρμακοποιός χρειάζεται περίπου 10 δευτερόλεπτα για κάθε κουτί χάνεται πάνω από μισή ώρα από τον φαρμακοποιό επί 2 βέβαια γιατί τον ίδιο χρόνο χάνουν και οι πελάτες, επί τόσα φαρμακεία στον κόσμο μπλα μπλα..

Που θέλω να καταλήξω

Θα έπρεπε από το εργοστάσιο να τυπώνεται σε κάθε φάρμακο κάτι σαν αυτό: 

Δοσολογία:          φορές την ημέρα για       ημέρες.
ώστε ο φαρμακοποιός να γράφει μόνο 2 νούμερα τελειώνοντας αμέσως.

Καλό θα ήταν βέβαια να υπάρχει και πιο κάτω έτοιμη για συμπλήρωση η ημερομηνία και η ώρα της πρώτης δόσης που θα συμπληρώνεται από τον ασθενή κάτι πολύ χρήσιμο σε όλα τα φάρμακα και ειδικά σε περιπτώσεις που οι ημέρες χρήσης μετά το άνοιγμα είναι μετρημένες και η συσκευασία δεν έχει αδειάσει μέχρι την ημερομηνία λήξεως οπότε μπορεί να ξεχαστείς και να τα χρησιμοποιήσεις όπως τα κολλύρια και άλλα. 

Οπότε θα μπορούσε να είναι ένα μικρό πλαίσιο σε κάθε κουτί φαρμάκου κάπως έτσι:
Δοσολογία:          φορές την ημέρα για       ημέρες.
Ημερομηνία πρώτης δόσης:     /     /20  και  ώρα       /

Καλό θα ήταν επίσης το πλαίσιο αυτό να μπει σε συγκεκριμένη μεριά στο κουτί (πάντα στην μπροστά ας πούμε) για όλα τα φάρμακα, ώστε να μην χάνει χρόνο ο φαρμακοποιός ψάχνοντάς το.
Μια μικρή αλλαγή στην εκτύπωση για τις φαρμακοβιομηχανίες που απαιτεί πολύ λίγο χώρο στο κουτί του φαρμάκου και κάνει πιο εύκολη τη ζωή των φαρμακοποιών και των ασθενών. 
Ας διευκολύνουν και λίγο τους συνεργάτες τους και τους πελάτες τους.

Ήταν μια ευγενική προσφορά  του περιπλανώμενου στην πιο όμορφη φαρμακοποιό των Χανίων.

3 σχόλια:

  1. Πάντως αν ήμουν φαρμακοποιός θα είχα φτιάξει μια μικρή σφραγίδα με αυτό το πλαίσιο και θα σφράγιζα κάθε κουτί κατά την εισαγωγή του στο φαρμακείο πριν την αποθήκευση ώστε να χρειάζεται μετά μόνο τα 2 νούμερα στις κενές θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η πιο όμορφη φαρμακοποιός..είναι μελαχρινή και μοιάζει στην Μπελούτσι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίσως είναι λίγο πιο ωραία από τη Μόνικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips