Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Ανακαλύφθηκε προϊστορική πόλη 7.000 ετών στην Βουλγαρία

Ερευνητική ομάδα Βουλγάρων αρχαιολόγων υποστηρίζει ότι ανακάλυψε την παλαιότερη προϊστορική πόλη της Ευρώπης: έναν οικισμό ηλικίας 7.000 ετών, κατά 1.000 χρόνια δηλαδή αρχαιότερο του Ελληνικού πολιτισμού.


Ο οικισμός - στον οποίο περιλαμβάνονται ερείπια δίπατων οικημάτων, οχυρωματικών τειχών, καθώς και τμήματα κεντρικής πύλης – εντοπίστηκε κοντά στη σύγχρονη πόλη της Προβάντια, λίγα χιλιόμετρα από τη Βάρνα και τη Μαύρη Θάλασσα, και χρονολογείται από το 4.700-4.200 π.Χ.

Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό βρέθηκαν επίσης αλατωρυχεία, από τα οποία ζούσαν οι κάτοικοί του, δεδομένου ότι εκείνη την εποχή το αλάτι αποτελούσε εξαιρετικά πολύτιμο υλικό.Έτσι δικαιολογείται ο μεγάλος αριθμός χρυσών αντικειμένων που έφερε στο φως η αρχαιολογική αποστολή, αλλά και τα ισχυρά οχυρωματικά έργα, στόχος των οποίων ήταν η διαφύλαξη της πλούσιας κοινότητας των περίπου 350 ατόμων που την αποτελούσαν, αλλά και των πολύτιμων αποθεμάτων άλατος, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Βουλγαρίας.


Μέλη της αποστολής διευκρινίζουν, τέλος, πως με τον όρο «πόλη» δεν εννοείται κάτι ανάλογο των αρχαίων Ελληνικών ή Ρωμαϊκών πόλεων-κρατών, αλλά αυτό που η αρχαιολογική κοινότητα έχει αποφασίσει συμβατικά να ονομάσει έτσι, προκειμένου να προσδιορίσει τις πολυμελείς κοινότητες κατοίκων κατά την 5η χιλιετία π.Χ.


Είχαν μάλιστα μία περίεργη τεχνοτροπία ταφής των νεκρών σύμφωνα με τη dailymail.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips