Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Αγέλαστος Πέτρα (Βίντεο)

Η Αγέλαστος Πέτρα είναι μία ταινία με θέμα την Ελευσίνα από τον σκηνοθέτη Φίλιππο Κουτσαφτή. Τα γυρίσματα της ταινίας διήρκεσαν 10 χρόνια.
Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ που έρχεται σε επαφή με τον τόπο και τους ανθρώπους του προβάλλοντας τους απλούς ανθρώπους αυτού του τόπου, ως αρχετυπικές μορφές αρχαίων μύθων που επέζησαν ως την εποχή μας. 
Σου αφήνει μια αίσθηση μυστηριακή και μελαγχολική ταυτόχρονα καθώς και ένα δέος για τον τόπο της Ελευσίνας.
Μια ταινία με θέμα την Ελευσίνα χωρίς αγγεία ανασκαφές και αρχαιολόγους. Η κάμερα για δέκα σχεδόν χρόνια, τριγυρνάει στην πόλη και τη γύρω περιοχή, τη γη των Ελευσίνιων Μυστηρίων, την πόλη της Δήμητρας και της Περσεφόνης που μετατράπηκε τις τελευταίες δεκαετίες από το τσιμέντο και την μόλυνση σε μια από τις υποβαθμισμένες –περιβαλλοντικά και κοινωνικά– περιοχές της Αθήνας.
Τιμήθηκε με το Πρώτο Bραβείο Tαινίας Tεκμηρίωσης στα Kρατικά Bραβεία Ποιότητας 2000, το Bραβείο καλύτερης ταινίας της Π.E.K.K., και Bραβείο Kοινού Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips