Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Λάμπα βαρύτητας

Ανέξοδος φωτισμός χωρίς μπαταρίες, κηροζίνη και άλλα καύσιμα
Αρκεί να σηκώσει κανείς το σάκο για να έχει 30 λεπτά φως.

Μια βρετανική εταιρεία ελπίζει ότι θα καταφέρει να «χαρίσει» ηλεκτρικό ρεύμα σε 1,5 δισ. ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες ανέχειας, με μια ειδικά σχεδιασμένη λάμπα που τροφοδοτείται από… τη βαρύτητα!

Η λάμπα «GravityLight» αποτελείται από ένα σάκο με άμμο ο οποίος σιγά σιγά κινεί ένα σχοινί μέσω ενός δυναμό, ο οποίος παράγει ηλεκτρική ενέργεια και τροφοδοτεί μια λάμπα LED.Τα τρία δευτερόλεπτα που χρειάζεται κανείς για να σηκώσει το σάκο παρέχουν… 30 λεπτά φωτισμού, ισχυρίζονται οι κατασκευαστές της πρωτοποριακής αυτής ιδέας!

Η εταιρεία σχεδίασε τη συγκεκριμένη λάμπα ως μια βιώσιμη λύση φωτισμού για τα δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό.Η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών βασίζεται σε καύσιμα βιομάζας, όπως η κηροζίνη, για την παροχή φωτισμού όταν πέφτει ο Ήλιος, όμως τα καύσιμα αυτά μπορεί να αποδειχτούν πολύ επικίνδυνα για την υγεία τους, καθώς επίσης και για πρόκληση πυρκαγιών.
newsbeast.gr
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips