Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Το Kumbh Mela στην Ινδία

Άρχισε στην Ινδία η ινδουιστική γιορτή Κουμπ Μελά, που θα κρατήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική ανθρώπινη μάζωξη στον πλανήτη.


Ορδές εκατομμυρίων πιστών περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους πάνω σε αυτοσχέδιες γέφυρες προκειμένου να βουτήξουν στα ιερά νερά της περιοχής Σάνγκαμ, όπου ενώνονται νερά ποταμών εκ των οποίων ο μεγαλύτερος και διασημότερος είναι ο Γάγγης, και να εξαγνιστούν.
Οι Ινδουιστές πλένονται πιστεύοντας ότι έτσι καθαρίζουν τις αμαρτίες τους και απελευθερώνονται από τον κύκλο της ζωής και της αναγέννησης.


«Σταρ» της γιορτής είναι οι μύστες της ινδουιστικής θρησκείας που ονομάζονται «Νάγκα Σαντχούς», δηλαδή "άγιοι άνθρωποι", και βουτάνε ημίγυμνοι ή γυμνοί στον καθαρτήριο ποταμό.


Φέτος αναμένονται περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι. Για το λόγο αυτό, εργάτες έχουν κατασκευάσει πλωτές γέφυρες που εκτείνεται κατά μήκος του ιερού για τους Ινδουιστές ποταμού Γάγγη, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τους προσκυνητές που καταφθάνουν από ολόκληρη την Ινδία.Τα πλήθη των ινδουιστών περιμένουν για ώρες στις προσωρινές γέφυρες που στήνονται, προκειμένου να φτάσει η σειρά τους για την εξαγνιστική βουτιά.


Το Πουρνά Κούμπ Μελά (πλήρες Κουμπ Μελά ) εορτάζεται κάθε 12 χρόνια σε τέσσερις περιοχές της Ινδίας (Χαριντγουάρ, Αλαχαμπάντ, Ουτζέιν και Νασίκ) , ενώ το Αρντ (μισό) Κουμπ Μελά κάθε έξι χρόνια σε Χαριντγουάρ κι Αλαχαμπάντ. Υπάρχει και το Μεγάλο Κουμπ Μελά το οποίο γίνεται κάθε 144 χρόνια, με την ολοκλήρωση του κύκλου 12 συνεχόμενων Πουρνά Κούμπ.

Το τελευταίο Πουρνά Κουμπ Μελά, το 2001, το είχαν παρακολουθήσει περισσότεροι από 30 εκατομμύρια πιστοί -αν και η κυβέρνηση της χώρας θεωρεί πως γύρω από τους παραποτάμους του Γάγγη μαζεύτηκαν πάνω από 70 εκατ. Ινδουιστές., εκ των οποίων το 1 εκατ. πιστών έφτασαν στην Ινδία από όλα τα μήκη και τα πλάτη του υπόλοιπου κόσμου.


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips