Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Νέο νησί δημιουργείται σιγά-σιγά στη Γερμανία

Ένα «νεόκοπο» νησί με την ονομασία Norderoogsand έκανε την εμφάνισή του 16 μίλια από το κρατίδιο Schleswig Holstein. Έχει συνολική έκταση 138 στρεμμάτων, ο σχηματισμός του ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, ενώ η εξέλιξή του εξέπληξε ακόμη και τους γεωλόγους.

 “Το γεγονός πως μέσα σε λίγα μόλις χρόνια σχηματίστηκε ένα νέο νησί είναι πολύ εντυπωσιακό”, είπε ο Detlef Hansen στην «Tegegraph», επιστήμονας που δουλεύει σε γειτονικό θαλάσσιο πάρκο.

To νησί έχει δρεπανοειδές σχήμα, ενώ οι αμμόλοφοι, που φτάνουν σε κάποια σημεία τα 4 μέτρα σε ύψος, και η πλούσια βλάστηση αποτελούν ένα βασικό κίνητρο για να αποτελέσει το νέο νησί ένα από τα πιο προσφιλή καταφύγια για χιλιάδες θαλασσοπούλια και άλλα είδη πτηνών. 

Η δημιουργία αμμόλοφων στα ρηχά νερά της περιοχής παρατηρείται συχνά, όμως σπάνια αντιστέκονται στις χειμερινές καταιγίδες και ακόμα σπανιότερα αυτοί λαμβάνουν τη μορφή ενός νησιού.

Στην περίπτωση αυτή, πάντως, τόσο οι ανθεκτικοί αμμόλοφοι όσο και η βλάστηση λειτούργησαν σαν τείχος, προστατεύοντας το νησί από τη διάβρωση της φύσης. Οι επιστήμονες αναφέρουν, ωστόσο, ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τη μελλοντική διατήρησή του, καθώς ένας ισχυρός άνεμος θα μπορούσε σε μια στιγμή να το εξαφανίσει τελείως από το χάρτη.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips