Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Chreos - Κορυφαίο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Μια μικρή εταιρία , η Silex Power στο νησί κράτος Μάλτα, ετοίμασε ένα μοναδικό σχέδιο ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που αν φτάσει σε παραγωγή το 2015 θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα μοντέλα της Tesla Motors σε επιδόσεις και ακτίνα αυτονομίας.

Οι αριθμοί που δίνει η Silex είναι πολύ εντυπωσιακοί. Οδηγούμενο από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε ρόδα, το αυτοκίνητο έχει μέγιστη ισχύ 640bhp άλογα, και ροπή 4400Nm.

To όχημα φτάνει τα 0-100Km σε λιγότερο από 2,9 δευτερόλεπτα και μπορεί να οδηγηθεί με μέγιστη ταχύτητα 300Km/h. Με πακέτο μπαταριών επόμενης γενιάς το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει ακτίνα αυτονομίας 1000 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, με σταθερή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο 125 Κm/h.

Ο χρόνος φόρτισης της θαυμαστής μπαταρίας, με την χρήση της τεχνολογίας της Silex, Hypercharge (υπερφόρτισης), είναι λιγότερο από 10 λεπτά για πλήρη φόρτιση.
Το όχημα έχει δύο θύρες ηλεκτρικής φόρτισης, μια για κανονική και μία για γρήγορη, σημειώστε πως στην φόρτιση Hypercharge απαιτείται υψηλή τάση 10-15 χιλιάδες βολτ που θα δώσουν την τεράστια ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για να φορτίσουν οι μπαταρίες με χαμηλό ρεύμα, με τυποποιημένα καλώδια.

Η Silex ελπίζει πως η επαναστατική προσέγγιση στην ταχεία φόρτιση του αυτοκινήτου θα φέρει την εξάπλωση των εγκαταστάσεων φόρτισης δίπλα στις αντλίες καυσίμων που θα εξυπηρετούν όλα τα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλων κατασκευαστών που θα επιλέξουν αυτή την τεχνολογία.

Οι ειδικές μπαταρίες κατασκευάζονται από υπαρκτό κατασκευαστή μπαταριών, έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα αποθήκευσης ισχύος και αρχικά θα είναι πολύ ακριβές.

Πηγή: tgdaily
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips