Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Τρωκτικό ο πρόγονός μας;

Κάπου εκεί, στο βάθος του χρόνου, ζούσε ένα μικρό και μάλλον χαριτωμένο τρωκτικό, που έμοιαζε πολύ με ποντικό ή σκίουρο, και το οποίο έτρωγε μόνο έντομα. 

Αυτό το μικρό ζώο φέρεται ως η αφετηρία όλων των πλακούντιων θηλαστικών, αυτήν την τεράστια ομάδα στην οποία ανήκουν οι φάλαινες, οι ελέφαντες, οι σκύλοι, οι νυχτερίδες και βέβαια... εμείς.


Αυτό αναφέρεται στο περιοδικό Science, ενώ η εμφάνισή του, λένε οι επιστήμονες, χρονολογείται από την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, δηλαδή πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Η διεθνής ομάδα των επιστημόνων, για να καταλήξει στο συμπέρασμα σχετικά με το ποιος ήταν ο... μακρινός μας πρόγονος, χρειάστηκε να συγκρίνει και να ελέγξει πολλές χιλιάδες χαρακτηριστικά, αλλά και γενετικά στοιχεία, που συνέλεξαν σε μια νέα βάση δεδομένων, δέκα φορές ευρύτερη από αυτή που είχαμε έως σήμερα, η δημιουργία της οποίας χρειάστηκε περίπου μία εξαετία.Δεν είναι πολύς καιρός  που μας έλεγαν για ποντίκια προγόνους που έζησαν 160 εκατομμύρια χρόνια πριν..


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips