Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Μαγνητικό φως

Magnic Light: Αδύνατο; Τελικά όχι!
Άπλετο φως χωρίς καμία επαφή με τον τροχό

Το Magnic Light είναι ένα οικολογικό φως ποδηλάτου που λειτουργεί με όλα τα είδη μεταλλικών στεφανιών (συνήθως αλουμινένια, ατσάλινα ή από μαγνήσιο). Ενώ το αλουμίνιο και το μαγνήσιο δεν είναι μαγνητικά μέταλλα, είναι ωστόσο αγώγιμα. Οι κινήσεις μαγνητών σε σχέση με γειτονικά αγώγιμα υλικά -τα μεταλλικά στεφάνια στη δική μας περίπτωση- παράγουν δινορεύματα στα αγώγιμα υλικά.

Τα δινορεύματα αυτά έχουν τα δικά τους μαγνητικά πεδία που απορροφώνται από τον πυρήνα της γεννήτριας του Magnic Light και έτσι παράγεται ηλεκτρική ενέργεια. 
Παρόλο που δεν υπάρχει καμία επαφή με τον τροχό, η απορρόφηση των μαγνητικών πεδίων έχει μια ελάχιστη επίδραση πέδησης, άρα η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται δεν είναι απολύτως "δωρεάν". 
Το Magnic Light περιέχει τα αποδοτικότερα LEDs που υπάρχουν στο εμπόριο (CREE XM-L T6) ώστε να παράγεται το μέγιστο φως από το την ελάχιστη ενέργεια. Απλά τοποθετήστε το στο πιρούνι/ψαλίδι ή φρένο του ποδηλάτου σας και είσατε έτοιμοι!

 

Σύμφωνα με τον Γερμανό Ντιρκ Στρόθμαν που το εμπνεύστηκε, τo Magnic Light παράγει φως με ισχύ που παραπέμπει σε λαμπτήρα που λειτουργεί με μπαταρίες και μάλιστα χωρίς την προσθήκη μαγνητικού μέρους στο λάστιχο.

Τοποθετείται επάνω στο σασί του ποδηλάτου, σε απόσταση περίπου ενός εκατοστού από το λάστιχο, με αποτέλεσμα να παράγει φως χωρίς τριβή. Με τη βοήθεια ενός συστήματος που βασίζεται στην έλξη, ο λαμπτήρας παράγει ηλεκτρικό ρεύμα αρκετό για να τροφοδοτήσει τις φωτοδιόδους (LED) του.

Το Magnic Light είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό σε κραδασμούς και χτυπήματα. Το μόνο του μειονέκτημα για την ώρα - το οποίο ο επινοητής του έχει ήδη λάβει υπόψη για την επόμενη έκδοσή του - είναι το γεγονός ότι ο λαμπτήρας δεν φέγγει όταν το ποδήλατο δεν βρίσκεται εν κινήσει.            


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάστε στη σελίδα του Magnic Light στο Kickstarter.com

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips