Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Πρόβατα ως... μηχανές του γκαζόν θα χρησιμοποιήσει το Παρίσι


Η συντήρηση των χώρων πρασίνου του Παρισιού θα μπορούσε να ανατεθεί σε πρόβατα; 


Η γαλλική πρωτεύουσα θα πειραματιστεί από τον Απρίλιο με την οικολογική βοσκή -αρχικά μόνο σ' ένα χώρο-, ώστε να εκτιμήσει κατά πόσον είναι εφαρμόσιμη σε πυκνό αστικό περιβάλλον η τεχνική αυτή, η οποία επιτρέπει να περιοριστεί η χρήση μηχανών κουρέματος γκαζόν και ζιζανιοκτόνων.

Ο ασυνήθιστος αυτός πειραματισμός θα αρχίσει στις 3 Απριλίου σ' ένα χωράφι 2.000 τ.μ. σε αγρανάπαυση που ανήκει στην υπηρεσία των Αρχείων του Παρισιού στο 19ο διαμέρισμα, ανακοίνωσε η δημαρχία του Παρισιού.
 Η οικολογική βοσκή αφορά τη χρησιμοποίηση ζώων για τη συντήρηση ενός χώρου πρασίνου και επιτρέπει να περιορίζεται η χρήση μηχανημάτων που αποτελούν πηγή θορύβου και είναι ενεργοβόρα, καθώς και τη χρήση φυτοφαρμάκων.

Ο στόχος της δημαρχίας του Παρισιού είναι να εκτιμηθεί αν αυτός ο τύπος οικολογικής διαχείρισης των πράσινων χώρων είναι εφαρμόσιμος σ' ένα πυκνό αστικό περιβάλλον όπως το Παρίσι.
Για το πείραμα αυτό, το οποίο προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σε «πολλές περιόδους» από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο, επελέγησαν πρόβατα που προέρχονται από το νησί Ουεσάν της Βρετάνης, μια φυλή που είναι ταυτόχρονα ανθεκτική και μικρόσωμη, με αποτέλεσμα «η χειραγώγησή της να είναι πιο εύκολη», υπογραμμίζει η δημαρχία.

Ανάμεσα σε κάθε περίοδο βοσκής, τα ζώα θα φιλοξενούνται στο Αγρόκτημα του Παρισιού, μια εγκατάσταση στο Μπουά ντε Βενσέν που θα αναλάβει την υγειονομική παρακολούθησή τους.

Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι θετικά, μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι χώροι, για παράδειγμα στα δάση της Βενσέν και της Μπουλόν, αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημαρχίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό news.in.gr
Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips