Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Νέα επαναστατική τεχνολογία στις κατεδαφίσεις

Σκιά του εαυτού του έχει γίνει το ξενοδοχείοGrand Prince Hotel Akasaka, το οποίο συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα χάρη σε μια καθαρή, πρωτοποριακή τεχνική που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Με τη νέα αυτή τεχνική, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Taisei Corporation’s Hideki Ichihara, το ξενοδοχείο κατεδαφίζεται στο εσωτερικό του, όροφος όροφος.

Ήδη το ύψος του ξενοδοχείου ήδη μειώθηκε από τα 140 μέτρα στα 80, ενώ σε έξι μήνες το κτήριο αναμένεται να συρρικνωθεί.Από την εξωτερική πλευρά η κατεδάφιση δεν γίνεται αντιληπτή, όμως στο εσωτερικό βαρύς εξοπλισμός στον τελευταίο όροφο καταστρέφει κολώνες, υποστυλώματα και πάτωμα.

Τα συντρίμμια μεταφέρονται με εσωτερικό γερανό στο πάτωμα του επόμενου ορόφου, διαδικασία που παράλληλα παράγει ηλεκτρισμό για τη λειτουργία των μηχανημάτων.

Παγκοσμίως τα κτήρια κατεδαφίζονται με τη χρήση εκρηκτικών, υπό τον όρο ότι δεν υπάρχουν άλλα κτίσματα σε κοντινή απόσταση. Στις πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ιαπωνίας αυτό είναι σχεδόν απίθανο.

Η νέα τεχνολογία, που μπορεί να βρει εφαρμογή σε όλες τις μεγαλουπόλεις, δεν είναι μόνο πιο καθαρή από τις συμβατικές μεθόδους αλλά και πολύ πιο ήσυχη, κάτι που ανατρέπει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις καταστροφές κτηρίων.

πηγή: econews
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips