Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Δημιούργησαν μαγνητικό πεδίο δυο εκατ. φορές ισχυρότερο από της Γης (video)

Το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο μέχρι σήμερα κατάφεραν να δημιουργήσουν ερευνητές από το Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos στις ΗΠΑ.

Το πεδίο «σπάει το φράγμα» των 100 Τέσλα, με την επίσημη μέτρηση να φτάνει τα 100.75 Τέσλα.

Το μαγνητικό πεδίο που δημιούργησαν οι Αμερικανοί επιστήμονες είναι δυο εκατομμύρια φορές ισχυρότερο από αυτό της Γης.Αν και στο παρελθόν δημιουργήθηκαν ισχυρότερα μαγνητικά πεδία σε άλλα εργαστήρια, οι δοκιμές δεν ήταν επιτυχημένες γιατί οι μαγνήτες που χρησιμοποιούνταν καταστρέφονταν κατά τη διαδικασία.

Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα του Los Alamos κατάφερε να δημιουργήσει μαγνητικό πεδίο 100 Τέσλα, με τη βοήθεια μιας τεράστιας γεννήτριας 1.200 megajoule, χωρίς να καταστραφούν οι μαγνήτες.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ μαγνητικού πεδίου είχε επίσης επιτευχθεί στο Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos, πέρυσι τον Αύγουστο.

Το ρεκόρ ήταν πολύ μικρότερο, 97,4 Τέσλα, όμως η δοκιμή ήταν επιτυχημένη, χωρίς καταστροφικά αποτελέσματα στους μαγνήτες.Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips