Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Τα γυαλιά του Da Vinci

O Da Vinci ανακάλυψε πρώτος τα Google Glasses;
Ο Leonardo Da Vinci αν και έζησε τον 15ο αιώνα, ήταν πρωτοπόρος και σκεφτόταν μπροστά από την εποχή του. Μήπως στο πλαίσιο αυτό, είχε σχεδιάσει πρώτος εκείνος, μεταξύ άλλων, και τα περίφημα "έξυπνα γυαλιά" της Google;
 


Ο 29χρονος ερευνητής Burt Wilde από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, ασχολείται με την Πυρηνική Φυσική. 

Στο πλαίσιο της έρευνάς του, έχοντας ως αντικείμενο το έργο του Da Vinci, ο Wilde έψαχνε να βρει φρέσκες ιδέες.

"Δεν πίστευα ότι θα είχε φανταστεί την πυρηνική φυσική, αν και δεν θα το απέκλεια, αλλά σίγουρα είχε μοναδικές ιδέες και σκεφτόταν με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων", είπε ο Wilde.

Κάποια στιγμή κι ενώ βρισκόταν στην Biblioteca Ambrosiana, τη βιβλιοθήκη του Μιλάνου, που διαθέτει το μεγαλύτερο αρχείο με έργα του Da Vinci στον κόσμο, παρατήρησε σκίτσα του, τα οποία συνοδεύονταν από παρατηρήσεις και σημειώσεις.

"Η μικρή ζωγραφιά είχε ένα σκίτσο, όπου κάτι φαινόταν πολύ γνώριμο. Στο κεφάλι ενός άνδρα, κάτι που έμοιαζε με περίεργα γυαλιά, στηριζόταν στο ένα αυτί του, τυλιγόταν γύρω από το πρόσωπό του και έμοιαζε να συνεχίζει προς την άλλη μεριά", είπε.

Στις σημειώσεις του, ο Da Vinci ονόμαζε τα γυαλιά "Occhiovita Immagine", εννοώντας ότι όποιος τα φορούσε, θα μπορούσε να δει μία άλλη ζωή, "πάνω" στη δική του, όπως την παρατηρούσε μέσα από τα γυαλιά.

"Δεν μπορώ να φανταστώ, γιατί κανείς δεν το είχε παρατηρήσει μέχρι σήμερα. Ίσως γιατί τα γυαλιά της Google δεν υπήρχαν μέχρι πρόσφατα και κανενός το μυαλό δεν πήγαινε εκεί", είπε ο Wilde.

πηγή: nooz.gr

Το δημοσίευμα από το http://mashable.com/2013/03/31/da-vinci-invent-google-glass/ ήταν ένα από τα καλύτερα πρωταπριλιάτικα του 2013.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips