Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Συλλέκτης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας

Συσκευή συλλέγει δωρεάν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από το περιβάλλον και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική
Πώς θα σου φαινόταν να μπορείς να φορτίσεις το κινητό σου τηλέφωνο κρατώντας το απλά σε εξωτερικό χώρο δίχως πρίζες και ηλιακούς φορτιστές; Αυτό ακριβώς κατάφερε να κάνει ο Γερμανός σπουδαστής Dennis Siegel, ο οποίος κατασκεύασε μια θαυματουργή συσκευή που συλλέγει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από το περιβάλλον και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια ικανή να φορτίσει το smartphone, το tablet και τα λοιπά gadgets σου.

Η φιλοσοφία στην οποία βασίζεται η εφεύρεσή του είναι η εξής:

Κάθε συσκευή εκπέμπει στο περιβάλλον μια πολύ μικρή ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αυτήν ακριβώς συλλέγει η συγκεκριμένη συσκευή και την μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ήταν η δυνατότητα συλλογής ικανοποιητικής ποσότητας ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. 

Αυτή τη στιγμή η συσκευή απαιτεί μια περίπου ημέρα προκειμένου να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία AA. Ακόμα κι έτσι όμως, η ανακάλυψη του κατάφερε να βραβευτεί λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό ‘Digitale Medien’ (Ψηφιακών Μέσων) του HfK Bremen Hochschulpreis.

Ο σπουδαστής έχει εξελίξει ακόμα περισσότερο τη συσκευή του η οποία πλέον είναι σε θέση να συλλέγει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σε δύο κλίμακες: μία κάτω των 100Hz (ηλεκτρικό ρεύμα) και μια άνω των 100Hz (βλ. συχνότητες Bluetooth).

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips