Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Οι ανθρώπινοι πύργοι

Κάθε χρόνο, στις αρχές του φθινοπώρου, λαμβάνει χώρα το Human Tower Festival στην Καταλονία της Ισπανίας.
Οι συμμετέχοντες σχηματίζουν -ασυνήθιστα ψηλούς- ανθρώπινους πύργους, που δεν στηρίζονται παρά μόνο στη δύναμη, την ισορροπία και το κουράγιο των συμμετεχόντων.


Οι «Castells» αποτελούν ένα παράξενο έθιμο στην Καταλονία της Ισπανίας, η εμφάνιση του οποίου μετρά πάνω από 200 χρόνια στη χώρα, ενώ πρόσφατα μπήκε στη λίστα των αριστουργημάτων της προφορικής και άυλης κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO.
Εκατοντάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά χωρίζονται σε ομάδες των 100-500 ατόμων και συναγωνίζονται στη δημιουργία των ψηλότερων ανθρώπινων πύργων. 
Οι νεαρότεροι σε ηλικία αλλά και οι πιο αδύνατοι αποτελούν την κορυφή του πύργου, ενώ τα βαρύτερα μέλη συνθέτουν τη βάση του.

Κάθε πύργος αποτελείται από πολλά επίπεδα, ενώ το ακροατήριο συνωστίζεται και σπρώχνει προς τα εμπρός, συντελώντας με τον τρόπο αυτό στη δημιουργία ενός σταθερού ανθρώπινου πύργου.

Το εν λόγω έθιμο εφαρμόζεται στην Καταλονία κάθε δύο χρόνια, και πολλές από τις εικόνες που βλέπετε ανήκουν στον φωτογράφο David Oliete από τον τελευταίο διαγωνισμό.
Οι «Castells» είναι μία από τις πιο σημαντικές πολιτιστικές παραδόσεις στην Καταλονία , όπου «η δύναμη, η ισορροπία, το θάρρος και η κοινή λογική» είναι το σύνθημά τους προκειμένου να ανέβουν όσο ψηλότερα γίνεται…

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips