Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Το "ιπτάμενο" Υδρόπτερο


Το Πιο Γρήγορο Ιστιοπλοϊκό του κόσμου "πετάει" με 103 χιλιόμετρα την ώρα!
Πρόκειται για το πιο γρήγορο και τεχνολογικά ανεπτυγμένο σκάφος στην κατηγορία των ιστιοφόρων παγκόσμια. Αυτό το ιστιοφόρο μπορεί να επιταχύνει σε ταχύτητα 55,5 κόμβων, η οποία είναι 103 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Σε αυτή την περίπτωση, δεν επιπλέει στο νερό, αλλά πάνω από αυτό ως αποτέλεσμα να κερδίζει ταχύτητα από την μη τριβή του στο νερό.


Δημιουργήθηκε από μια ομάδα από Γάλλους μηχανικούς, προκειμένου να δείξουν τις διαφορετικές οπτικές γωνίες των μέσων ιστιοπλοΐας της μεταφοράς στο νερό.

Αυτό το πλοίο (εδώ που τα λέμε παραείναι εξελιγμένο για να το ονομάζουμε απλά “πλοίο”, αλλά τι να κάνουμε) είναι το Υδρόπτερο (Hydroptere).


Θεωρείται το ταχύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος στον κόσμο, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμη να επιτύχει ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του ιστιοπλοϊκού κόσμου: να σπάσει το ρεκόρ του ταξιδιού από το Λος Άντζελες στη Χονολουλού.

Απαιτείται σχεδίαση που να κόβει την ανάσα, για να κάνεις μια σοβαρή προσπάθεια για την κατάρριψη του ρεκόρ του διάπλου του Ειρηνικού και σίγουρα το Υδρόπτερο - που πολλές φορές αποκαλείται “η ιπτάμενη βάρκα” - έχει τόνους από αυτήν.

Το Υδρόπτερο είναι ένα τριμαράν, κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά τελευταίας τεχνολογίας και σχεδιασμένο να “πετάει”, με το σκαρί του τελείως έξω από το νερό, πάνω σε υδροπτέρυγα, μειώνοντας έτσι την αντίσταση.

Αυτή η σχεδίαση δημιουργεί απίστευτες πιέσεις στα πτερύγια του σκάφους: δύο φορές περισσότερη από όση ασκείται στις πτέρυγες ενός πολεμικού αεροσκάφους για την ακρίβεια.

Και ακριβώς αυτό είναι το Υδρόπτερο: ένα υψηλής τεχνολογίας τζετ της θάλασσας, χωρίς πραγματικούς κινητήρες τζετ φυσικά, μιας και είναι ουσιαστικά ένα πλοίο με πανιά, χωρίς καθόλου κινητήρες.

Αυτό κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το γεγονός, ότι μπορεί να επιταχύνει από τους 20 στους 45 κόμβους (από τα 37 στα 83 χιλιόμετρα) σε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Πραγματικά απίστευτο για κάτι που κινείται μέσα σε μια ουσία 784 φορές πιο πυκνή από τον αέρα.

Για να δείτε τι μπορεί να κάνει το Υδρόπτερο δείτε τα παρακάτω βίντεο:


dailytech.gr Πηγή: Dvice

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips