Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Καθαρή δωρεάν ενέργεια από το τρέξιμο (video)

Το καθημερινό τρέξιμο συμβάλλει στην απώλεια βάρους αλλά και στην ευεξία του οργανισμού.

Πλέον μια ομάδα φοιτητών από το Rice University στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλυψαν έναν τρόπο να μετατρέψουν το τρέξιμο σε κάτι περισσότερο από επωφελή δραστηριότητα για τον οργανισμό.

Τέσσερις φοιτητές που δημιούργησαν την ομάδα Agitation Squad ανέπτυξαν ένα πρωτότυπο ζευγάρι παπούτσια που ακούει στο όνομα PediPower και που εκμεταλλεύεται και αποθηκεύει την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την άθληση.Σε συνεργασία με το εργαστήριο Κίνησης του νοσοκομείου Shriners στο Χιούστον, οι τέσσερις φοιτητές διαπίστωσαν ότι η δύναμη που ασκείται στη φτέρνα έχει πολύ μεγαλύτερο δυναμικό από κάθε άλλο μέρος του πέλματος.

Με αυτή την παραδοχή η ομάδα ανέπτυξε ένα βραχίονα που προσαρμόζεται γύρω από τη φτέρνα του αθλητικού παπουτσιού. Έτσι κατά το τρέξιμο ή τη βάδιση, ο βραχίονας χτυπάει στο έδαφος πρώτος και ανασηκώνεται όταν το πόδι πατάει στο έδαφος.

Μάλιστα, ο βραχίονας είναι συνδεδεμένος με ένα κιβώτιο ταχυτήτων με τρόπο ώστε σε κάθε βήμα ενεργοποιείται ένα μικρό μοτέρ που βρίσκεται στην άκρη του παπουτσιού. Η μικρή μηχανή παράγει ηλεκτρισμό που αποθηκεύεται μέσω καλωδίων σε μια μπαταρία προσαρτημένη στη ζώνη του αθλητή.

Επόμενος στόχος των νέων εφευρετών είναι η βελτίωση των υλικών, ο περιορισμός του μεγέθους της συσκευής και η μεγιστοποίηση της ηλεκτρικής παραγωγής, τα οποία συνδυαστικά μπορούν να καταστήσουν το PediPower μια εμπορικά εκμεταλλεύσιμη τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips