Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Ο αμφίβιος πάνθηρας

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφορα μοντέλα «αμφίβιων» αυτοκινήτων. Η αμερικανική εταιρεία WaterCar κατασκεύασε ένα που, όπως φαίνεται, είναι το πιο εξελιγμένο από όλα του είδους. Το «Panther», όπως ονομάζεται, έχει δυνατότητες οχήματος τζιπ στη στεριά και ταχύπλοου σκάφους όταν εισέρχεται στο νερό.

To Panther είναι προϊόν πολύχρονης προσπάθειας των τεχνικών και μηχανικών της WaterCar. Το αμάξωμά του είναι Wrangler και ο κινητήρας του V6 3,7 λτ (Honda) με απόδοση 250 ίππων. Το πάτωμά του είναι κατασκευασμένο από φάιμπεργκλας και στο υπόλοιπο όχημα έγινε προσπάθεια να τοποθετηθούν πολύ ελαφρά υλικά.

Το Panther μπορεί να κινείται με άνεση στον δρόμο αλλά και έξω από αυτόν σε χώμα κλπ. Στη στεριά η ταχύτητες που μπορεί να αναπτύξει αγγίζουν τα 140 χλμ/ώρα. Χρειάζεται λίγα δευτερόλεπτα για να μετατραπεί σε αμφίβιο με τις ρόδες να «μαζεύονται» μέσα στο όχημα. Μέσα στο νερό το Panther μετατρέπεται σε ταχύπλοο αφού μπορεί να πιάσει ταχύτητες 70 χλμ/ώρα.
Για να το οδηγήσετε βέβαια εκτός από δίπλωμα αυτοκινήτου χρειάζεται επίσης δίπλωμα χειρισμού σκάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips