Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Έζησε 2 χρόνια πάνω σε δέντρο για να το σώσει

Με την ελπίδα να σταματήσει η αλόγιστη εκμετάλλευση της ξυλείας από τα δάση, θέλησε με την ενέργειά της αυτή να κινητοποιήσει τα μέσα μαζικής επικοινωνίας  και τον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση.

Το 1997 η νεαρή Αμερικανίδα περιβαλλοντολόγος Τζούλια Χιλ δεν το σκέφτηκε στιγμή και έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο τον τρόπο να σωθεί το περιβάλλον. Έτσι έκανε κατάληψη σε ένα δέντρο 60 μέτρων και 1.000 ετών, το οποίο η ίδια ονόμασε Luna, «έφτιαξε» το σπίτι της και έμεινε εκεί 2 χρόνια επιζητώντας τη σωτηρία του.

Μετά από τις πρώτες εβδομάδες έγινε το talk of the town και έλαβε μάλιστα το παρατσούκλι «butterfly», δηλαδή πεταλούδα. Προσωπικότητες από κάθε χώρο αλλά και απλός κόσμος στήριξαν την προσπάθειά της, που ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη. Κρύο, βροχή, παγωνιά, μοναξιά… Και μετά από 738 ημέρες η Τζούλια πάτησε γη, ολοκληρώνοντας την αποστολή της με απόλυτη επιτυχία. Αν και λίγο στενοχωρημένη που άφηνε το καταφύγιό της «τον φίλο μου, 24 ώρες το 24ωρο για 2 και πλέον χρόνια», όπως είπε η ίδια.


Περισσότερα στο http://www.juliabutterfly.com/en/

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips