Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Νόμιμη, φθηνή κάνναβη θα πουλά το κράτος της Ουρουγουάης

Με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, η Ουρουγουάη φαίνεται ότι θα γίνει σύντομα η πρώτη χώρα του κόσμου που θα πουλά κάνναβη στους ενήλικες κατοίκους της. Το κράτος θα προσφέρει μάλιστα το χόρτο στη χαμηλή τιμή του ενός δολαρίου ανά γραμμάριο.
H Ουρουγουάη θέλει να προσφέρει ένα ασφαλές, ποιοτικό και φθηνό προϊόν
«Η παράνομη αγορά είναι ριψοκίνδυνη και δεν προσφέρει καλή ποιότητα. [Το Δημόσιο] θα προσφέρει ένα ασφαλές μέρος για την αγορά ενός ποιοτικού προϊόντος. Επιπλέον, θα το προσφέρει στην ίδια τιμή» δήλωσε στην τοπική εφημερίδα El Pais ο Χούλιο Καλζάντα, επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Η χρήση κάνναβης είναι νόμιμη εδώ και καιρό στην Ουρουγουάη, ωστόσο η καλλιέργεια, η κατοχή και η αγοραπωλησία τιμωρούνται με φυλάκιση.
Όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σχέδιο για τη δημιουργία κρατικής βιομηχανίας κάνναβης έχει ήδη περάσει από την Κάτω Βουλή του Κογκρέσου και ο πρόεδρος αναμένεται να το προωθήσει σύντομα στη Γερουσία.
Οι πωλήσεις αναμένεται να αρχίσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Οι νόμιμοι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να προμηθεύονται έως 40 γραμμάρια το μήνα.

Ένα γραμμάριο είναι αρκετό «για ένα τσιγάρο μαριχουάνας ή δύο με τρία λεπτότερα τσιγάρα».

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ναρκωτικών της Ουρουγουάης, περίπου 120.000 από τα 3,3 εκατομμύρια κατοίκους καπνίσουν κάνναβη τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ενώ 20.000 κάνουν χρήση κάθε μέρα.

Στις ΗΠΑ, οι πολιτείες της Ουάσινγκτον και του Κολοράντο είναι οι πρώτες που αψηφούν την ομοσπονδιακή νομοθεσία και σπεύδουν να νομιμοποιήσουν την κάνναβη, την οποία βέβαια θα φορολογήσουν.

Στην Ουάσινγκτον, όπου οι πωλήσεις αναμένεται να αρχίσουν το 2014, η τιμή της νόμιμης κάνναβης εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 13 με 17 δολάρια ανά γραμμάριο.

Newsroom ΔΟΛ news.in.gr

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips