Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Αν ροχαλίζετε, κόψτε το... αλάτι

Μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ότι το αλάτι είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες υψηλής πίεσης.
Μία νέα έρευνα, όμως, καταδεικνύει ότι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού στην διατροφή, υποβαθμίζει την ποιότητα του ύπνου.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Hospital de Clinicas de Porto Alegre στη Βραζιλία, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού φράσσει τους αεραγωγούς, δυσχεραίνοντας την αναπνοή και συστήνουν σε όσους ροχαλίζουν να υιοθετήσουν διατροφικό πρόγραμμα με ελάχιστο αλάτι.

Στη μελέτη συμμετείχαν άτομα που παρουσίαζαν υπνική άπνοια, κατά την οποία «κόβεται» η αναπνοή για μικρά διαστήματα, όταν το άτομο που πάσχει από αυτή κοιμάται.


Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι το ροχαλητό δεν είναι απλά μια ενόχληση, αλλά συνήθως δείχνει την ύπαρξη προβλημάτων υγείας, ενώ συστήνουν σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα να κοιμούνται στο πλάι.

Όπως εξηγούν, όταν κοιμόμαστε ανάσκελα, η βάση της γλώσσας μαλακώνει και «γλιστρά» στο πίσω τοίχωμα του λαιμού, προκαλώντας τον χαρακτηριστικό ενοχλητικό ήχο.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips