Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές … η μαριχουάνα!

H νόμιμη μαριχουάνα είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυξάνεται με ρυθμό που σύντομα θα ξεπεράσει την παγκόσμια αγορά smartphones, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.
Στην έρευνα, που διήρκησε έξι μήνες, συμμετείχαν εκατοντάδες πωλητές ιατρικής κάνναβης, παραγωγοί, ιδιοκτήτες ιατρείων και ηγέτες της βιομηχανίας και εκτιμάται ότι κάνναβη αξίας μεγαλύτερης από 1,43 δις αμερικανικά δολάρια θα πωληθεί το 2013. Η έκθεση προβλέπει επίσης ότι το ποσοστό θα αυξηθεί κατά 64% στα 2,34 δις δολάρια το επόμενο έτος. Συγκριτικά, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά των smartphones αυξήθηκε κατά 46% το διάστημα 2012-2013.


«Η κάνναβη είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες», είπε ο Στιβ Μπεργκ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo Bank και συντάκτης της εν λόγω έκθεσης.

Ενώ είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις smartphones άνθισαν καιρό πριν η ιατρική μαριχουάνα γίνει βιώσιμη βιομηχανία και οι παγκόσμιες πωλήσεις για την περίοδο 2012-2013 δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες με τις εγχώριες εκτιμήσεις για το 2013-2014, ο Berg δήλωσε ότι στόχος του ήταν να δείξει με πόσο ταχείς ρυθμούς επεκτείνεται η αγορά κάνναβης. Η αγορά των smartphones στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έρευνα της ομάδας IDC, αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό 7,3%.

«Οι επιχειρηματίες και οι ιδιώτες επενδυτές συρρέουν στις αγορές κάνναβης», δήλωσε ο Μπεργκ. «Αυτοί που καταλαβαίνουν πραγματικά δυναμική της αγοράς θα αποκομίσουν μεγάλα οφέλη».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips