Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Η συσκευή της ησυχίας

Κρατά απέξω το θόρυβο του χλοοκοπτικού ή της κίνησης ενώ ταυτόχρονα αφήνει να περνά το κελάηδημα των πουλιών ή το θρόισμα των φύλλων
Η συσκευή, δυστυχώς για όσους μένουμε στην πόλη, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του πειραματικού πρωτότυπου. Όμως στις δοκιμές κατάφερε να μειώσει τον θόρυβο που «περνάει» μέσα στο δωμάτιο κατά 12 ολόκληρα ντεσιμπέλ και όλα δείχνουν ότι είναι τεχνικά δυνατό να τον μειώσει ακόμα περισσότερο.


Η τεχνολογία πίσω από το Sono είναι η γνωστή εδώ και χρόνια noise-cancelling που συναντάμε σε ακουστικά υψηλής πιστότητας. Εδώ, ένα μικρόφωνο «πιάνει» τους ενοχλητικούς ήχους και αμέσως η συσκευή παράγει τους δικούς της σε συχνότητα που «ακυρώνει» τους πρώτους στο δικό σας περιβάλλον.

Οι εξωτερικοί θόρυβοι μεταδίδονται μέσω της δόνησης των μορίων του αέρα που φτάνουν στο παράθυρό μας και «πάλλουν» το τζάμι το οποίο με τη σειρά του μεταδίδει τη δόνηση στα μόρια του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Το Sono σταματά αυτή τη δόνηση παράγοντας δικές του, σαν κάποιος να σπρώχνει τη φασαρία προς μία κατεύθυνση και κάποιος άλλος να τη σπρώχνει με ίση δύναμη προς τα πίσω. Αποτέλεσμα; Ησυχία.

Το Sono υπόσχεται όχι απλά να κρατά απέξω το θόρυβο του χλοοκοπτικού ή της κίνησης, αλλά και ταυτόχρονα να αφήνει να περνά το κελάηδημα των πουλιών ή το θρόισμα των φύλλων. Το τζάμι γίνεται ηχείο και επιλεκτικός «πορτιέρης» ήχων.

Δημιουργός του είναι ο Αυστριακός βιομηχανικός σχεδιαστής Rudolf Stefanich και η συσκευή ήταν φιναλίστ στον παγκόσμιο τεχνολογικό διαγωνισμό James Dyson Award.

Τώρα ο Stefanich βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης χρηματοδότη για τη βελτίωση της συσκευής και την έναρξη της παραγωγής της. Με τόσο κόσμο που αναγκάζεται να υποφέρει τους θορύβους της πόλης, πώς θα είναι δυνατόν να μην μαζέψει εκατομμύρια;

Δείτε πώς λειτουργεί:


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips