Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Συναρμολογούμενο σπίτι σχεδιασμένο από το 1945 !

O Jean Prouve υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές του 20ου αιώνα. Ο αυτοδίδακτος αρχιτέκτονας , σχεδιαστής και μηχανικός γεννήθηκε στο Νανσί της Γαλλίας το 1901 και απεβίωσε το 1984. Καινοτόμησε με τη χρήση ελαφρύ χάλυβα σε έπιπλα αλλά και στην αρχιτεκτονική και πειραματίστηκε με ελαφριές πτυσσόμενες δομές που ήταν μπροστά από την εποχή του.

Στο Design Miami που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, η Galerie Patrick Seguin παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά, ένα από τα δύο επιζώντα σπάνια προκατασκευασμένα δωμάτια σχεδιασμένα από τον Jean Prouve το 1945.

Το 64 τ.μ. συναρμολογούμενο δωμάτιο, είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό μεταλλικό σκελετό με ξύλινη οροφή και πατώματα και αναπτύχθηκε από τον Prouve για να βοηθήσει τον πληθυσμό της Γαλλίας ύστερα από την καταστροφή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips