Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Σκηνή από...τσιμεντένιο ύφασμα!

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχουμε παρακολουθήσει έναν αξιοπρόσεκτο αριθμό ανθρωπιστικών κρίσεων, με τους σεισμούς στην Κεφαλλονιά, στην Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία, καθώς επίσης και τους θανατηφόρους ανεμοστρόβιλους στις νότιες περιοχές των ΗΠΑ να είναι τα πιο πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν.
Μεταξύ των νέων καινοτομιών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις προσπάθειες ανακούφισης είναι ένα καταφύγιο από ειδικό ύφασμα εμποτισμένο με τσιμέντο, όπου όταν ψεκάζεται με νερό σκληραίνει για να σχηματίσει ένα λεπτό, ανθεκτικό, αδιάβροχο και ανθεκτικό στη φωτιά στρώμα τσιμέντου μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες!

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει το στήσιμο μόνιμων δομών σε ελάχιστο χρόνο από αυτόν που απαιτείται για τις παραδοσιακές τεχνικές οικοδόμησης.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τους μηχανικούς Richard Ambrose και Jonny Phillips - οι οποίοι εφηύραν αυτήν την καινοτομία - να στήνουν αρκετά γρήγορα την σκηνή με το ειδικό ύφασμα, όπου παρ' όλα αυτά δεν παύει να είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να μετατραπεί σε οποιοδήποτε σχήμα.

Περισσότερες πληροφορίες: Concrete Canvas.com


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips