Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Midnight Planetarium: Το ρολόι που αναπαριστά με ακρίβεια την τροχιά των πλανητών

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρολόγια του κόσμου, το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια έρευνας για την κατασκευή του, αλλά η προσπάθεια άξιζε κάθε της λεπτό.


Το Midnight Planetarium δημιουργηθηκε από την Van Cleef & Arpels, σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία αστρονομικών ρολογιών Christiaan van der Klaauw και παρουσιάστηκε στο Salon International de la Haute Horlogerie που πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο στη Γενεύη.

Περιλαμβάνει 396 ξεχωριστά μέρη, ενώ, πέρα από την ώρα που δείχνει με τη βοήθεια ενός φωτισμένου αστεριού, μπορεί να αναπαραστήσει με ακρίβεια την τροχιά έξι πλανητών γύρω από τον Ήλιο.

Περιλαμβάνονται ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γη, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος, όχι όμως ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, καθώς μία ολοκληρωμένη τροχιά τους γύρω από τον ήλιο χρειάζεται πάρα πολλά χρόνια (84 χρόνια για τον πρώτο και 164 χρόνια για τον δεύτερο), με αποτέλεσμα να μην υπήρχε κάποιο νόημα στην τοποθέτησή τους στο ρολόι.

Κάθε ένας από τους πλανήτης αναπαριστάται από πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, όσο για την τιμή του ρολογιού φτάνει ούτε λίγο ούτε πολύ τα 245.000 δολάρια.

thecuriosityofcat.blogspot.com

Ωραίο αλλά με τόσα λεφτά θα μπορούσες να στήσεις ένα οικιακό αστεροσκοπείο..

Σχετικά:
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips